Lacné internetové volanie Skype smeruje do mobilných telefónov

20.02.2005 Celý región

Skype sa zase posúval o krok ďalej. Predstaviteľ mobilnej divízie Motoroly Ron Garriques uviedol, že Motorola ešte tento rok uvedie na trh mobilné telefóny, ...
Skype sa zase posúval o krok ďalej. Predstaviteľ mobilnej divízie Motoroly Ron Garriques uviedol, že Motorola ešte tento rok uvedie na trh mobilné telefóny, ktoré budú umožňovať nielen textovú výmenu správ v sieti Skype, ale taktiež hlasové telefonáty prostredníctvom služby Skype.

Potvrdil ale taktiež, že Skype sa nestane automatickou súčasťou všetkých telefónov Motorola, ale bude len v určitých modeloch. Hlasový prenos Skype ponúknu telefóny postredníctvom bežného datového pripojenia mobilného telefónu a kvalita hlasu bude záležať na kvalite tohoto pripojenia. Tieto telefóny by sa na trhu mali objaviť v druhej polovici roku a to na americkom a ásijskom a aj európskom trhu.

Podobne sa vyjadrila aj spoločnosť Carrier Devices, výrobca prístrojov i-Mate (sú vybavené GPRS a WiFi pripojením a podľa tejto dohody sa v nich bude telefónovanie prostredníctvom Skype ponúkať ako predinštalovaný software).

Vzhľadom k hardwarovej náročnosti Skype je ale zrejmé, že tieto telefóny budú musieť obsahovať výkonejší procesor, a je celkom pravdepodobné, že Motorola pridá Skype taktiež do svojích Windows Mobile telefónov.
 

Vyberte región